top of page
Zoeken

De beste slaapkamer voor newbornfoto’s

Een newbornshoot buiten, I love it! Maar nu het kouder is buiten, is het voor je kleintje niet heel comfortabel. Dus binnen fotograferen it is. Hierbij een aantal tips om de slaapkamer gereed te maken voor de mooiste foto’s.


1. Ruim op: Klinkt misschien logisch maar zorg ervoor dat alle nodige ‘rommel’ weg is. Denk aan boeken op je nachtkastje, sokken op de grond, telefoonladers etc.

2. Minimalistische inrichting: Dit houdt verband met het bovenstaande maar houdt de inrichting zo rustig mogelijk. Haal al het overbodige weg zodat de aandacht voornamelijk naar jullie als gezin en jullie kleintje wordt getrokken. Wel kun je altijd extra kleedjes neerleggen die zorgen voor diepte in de foto’s.

3. Lekker licht: Niet lekker ligt (hoewel dat ook belangrijk is voor de baby) maar lekker licht. Zorg ervoor dat de gordijnen open zijn en het liefst de raambekleding zo open mogelijk. Zo komt het beste zonlicht nog binnen op de kamer en kun je de mooiste newbornfoto’s maken.

4. Maak het bed op: Een licht dekbedovertrek doet het heel goed tov van een donker dekbedovertrek. Het hoeft niet perse wit te zijn maar beige of een aardetint is prima. Zorg ervoor dat het netjes gestreken op het bed ligt.

5. Behaaglijke kamertemperatuur: Je kleintje heeft nog moeite met zijn/haar eigen temperatuur regelen. Zorg er dus voor dat het op de slaapkamer voor jullie doen ‘warm’ is. Mocht je bijvoorbeeld ook foto’s willen maken van blote voetjes dan koelt het al snel af voor de baby.


Dat waren de tips voor de beste slaapkamer. Dan heb ik het nog niet eens over het klaarmaken van jullie zelf en jullie baby voor de fotoshoot. Maar hier kom ik later nog wel op terug!


Het klaarmaken van de slaapkamer voor newbornfotografie vergt wat voorbereiding, maar het leidt tot ontroerende foto's van je kleintje.
Zorg ervoor dat de baby zich altijd veilig en comfortabel voelt, en heb geduld om de beste foto’s te krijgen. Deze tips kun je toepassen wanneer jezelf foto's maakt of wanneer je een fotograaf inhuurt. Mochten jullie mij willen boeken als jullie newbornfotograaf dan doe ik dat met alle liefde! Hier vind je meer informatie. Misschien zie ik jullie snel!
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page