top of page
Zoeken

Het gouden uur in fotografie; het magische moment voor jouw fotoshoot

Golden hour/het gouden uur, ook wel bekend als het magische uur binnen fotografie. Veel fotografen fotograferen het liefst op dit tijdstip. Dat is natuurlijk met een goede reden. Ik leg je graag meer uit over dit tijdstip en waarom ook ik verliefd ben op dit moment van de dag!

Wat is het gouden uur? Het gouden uur binnen fotografie is het tijdstip kort na zonsopkomst en kort voor zonsondergang. De zon staat dan laag aan de hemel en dit zorgt voor die warme oranje-gouden gloed. Daarom heet het dus ook het gouden uur of golden hour. Op dat moment wordt het zonlicht zacht, warm en diffuus waardoor er een magische gloed ontstaat die perfect is voor jouw fotoshoot.


Wanneer is golden hour? De timing van het gouden uur varieert afhankelijk van het seizoen, de locatie en het weer. Als er veel bewolking is, kan het zijn dat je weinig merkt van die gouden gloed. Als je in het juiste seizoen zit zonder (al teveel) bewolking dan kun je een uur na zonsopkomst en/of een uur voor aanhouden. Er zijn ook verschillende apps verkrijgbaar die aangeven hoe laat je golden hour kunt verwachten. Tijdstippen golden hour: - April: tussen 19.00 / 19.30 uur. Perfect voor gezinsfotografie met kleine kinderen dus! - Mei: rond 20.00 uur - Juni: tussen 20.30 / 20.45 uur - Juli: begin juli rond 20.45 maar half juli rond 20.30 uur - Augustus: begin van de maand 20.15 uur en vanaf half augustus 19.45 uur - September: 19.00 /19.15 uur. Ook perfect voor gezinnen met kleine kinderen.

Golden hour gezinsfotografie zwangerschapsshoot Eindhoven

Waarom wil je een fotoshoot tijdens het gouden uur?

  1. Betoverend licht: Het zachte, gouden licht zorgt voor een romantische sfeer. Het is perfect voor het creëren van liefdevolle foto's.

  2. Minimale schaduwen: Het diffuse licht tijdens het gouden uur resulteert in minder harde schaduwen en gelijkmatige belichting. Details worden zo beter vastgelegd.

  3. Magische achtergrond: Het warme, gouden licht creëert een mooie achtergrond die ideaal is voor het maken van gezins- en familiefoto's of zwangerschapsshoots. Het geeft meteen rust in de foto's en je wordt zelf ook rustiger tijdens dit moment.

  4. Vermijd de drukte: Je kunt ook een fotoshoot doordeweeks plannen omdat het gouden uur voor of na werktijd is. Hierdoor is het rustiger op verschillende locaties dan in het weekend.


Boek jouw fotoshoot tijdens golden hour! Hopelijk heb ik jou geïnspireerd een fotoshoot te boeken tijdens dit magische uur. Ik ben in ieder geval mega enthousiast. Wil je jouw fotoshoot tijdens gouden uur boeken? Kijk dan hier voor meer informatie!  Laten we samen magie creëren in jouw foto's. Liefs Milou

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page