top of page
Zoeken

Hoe bereid je je voor op een fotoshoot?

Oké, je hebt besloten een fotoshoot te doen en hoe dan verder? Het vooruitzicht van een fotoshoot kan spannend zijn. Laat me je een paar handige tips geven om ervoor te zorgen dat de fotoshoot soepel verloopt en de beste resultaten oplevert

Deze tips kun je overigens ook meenemen wanneer je niet met een fotograaf op pad gaat maar je zelf de foto’s maakt. Het maakt even niet uit welke fotoshoot je gaat doen. Dit kan voor gezinsfotografie, zwangerschapsfotografie en newbornfotografie.

  1. Het plan voor succes: Hoewel ik groot voorstander ben van spontane fotografie is het hebben van een voorbereiding wel een goed idee. Bespreek verwachtingen, ideeën en sfeer met de fotograaf. Dan weet je dat jullie op één lijn zitten. Mijn klanten weten wat voor soort foto’s ik maak en in welke stijl ik ze bewerk zodat ze nooit voor verrassingen komen te staan.

  2. Locatie en tijd Bij het plannen van de fotoshoot is de locatie een belangrijke factor. Kies een locatie of setting die past bij wat je in gedachte hebt. Denk bij een gezinsfotoshoot aan een activiteit om te doen; een boswandeling, kampvuur, in een speeltuin. Maar misschien wil je bij een zwangerschapsshoot het juist wat rustiger en draait het alleen om jou, jouw buik en jullie geluk. Dan kun je een rustigere omgeving zoeken/maken. Ook het tijdstip is cruciaal. Ik ben verliefd op golden hour! Dat is het eerste uur zonlicht wanneer de zon opkomt of het laatste uurtje zonlicht voor de zon ondergaat. Dat betekent dat de zon zachte schaduwen geeft en een soort gouden gloed achterlaat. Dat is prachtig licht. Weet je zelf niet precies wat het beste is? Geen probleem. De fotograaf kan je hier altijd over informeren.

  3. Kledingkeuze Stress, stress en nog meer stress. Dit is de meest gestelde vraag wanneer iemand een fotoshoot boekt. Kleding is bepalend in een fotoshoot. Wanneer je bij mij boekt, krijg je altijd uitgebreide kledingtips. Ik zal hier nog een blog aan wijden. Ook heb je bij mij de mogelijkheid om gebruik te maken van de client closet. Hierin heb ik een aantal jurken die goed passen bij bepaalde settingen van fotografie doe je gratis kunt lenen voor de fotoshoot. Even in het kort: kies neutrale kleuren en vermijd drukke prints. Stem de kleren op elkaar af. Kies een basiskleur, bijvoorbeeld beige en werk daar omheen. Kies kleding waar je je prettig in voelt! Kledingkeuzes is ook een beetje afhankelijk van wat voor soort foto’s je wilt maken.

  4. Accessoires Overweeg om accessoires mee te nemen. Voor een zwangerschapsshoot kun je bijvoorbeeld echofoto’s of kleine schoentjes meenemen. Voor gezinsfoto’s kunnen het favoriete speelgoed of dekens een persoonlijke tint geven. Dit is niet altijd een must hoor.

  5. Waar moet ik nog meer aan denken tijdens de shoot? Dit is voor mij echt een belangrijk punt. Ik let hier wel ook op tijdens de fotoshoot maar ik wil je er vooraf op attenderen, mocht ik het niet zien. Geen elastiekjes om je arm, haal alles uit je broekzak dus geen telefoons of sleutels. Neem een tas mee waar je dit in kunt doen tijdens de shoot. Heb je kleine kinderen? Neem dan ook snottebeldoekjes of doekjes mee om het gezicht te poetsen. Het zou echt zonde zijn als je je hieraan gaat storen tijdens de fotoshoot.

  6. Ontspan en geniet Het belangrijkste punt van een geslaagde fotoshoot; ontspan en geniet. Dit kun je niet echt voorbereiden maar je kunt je wel voorbereiden op het feit dat een fotoshoot altijd anders loopt dan verwacht. Zeker met kinderen. Probeer niet geforceerd te poseren; echte emoties maken de beste foto’s. Ga daarom plezier maken en let vooral op elkaar en niet op de camera. Wanneer je bij mij een fotoshoot boekt, dan geef ik jullie ook opdrachten zodat je niet ongemakkelijk naar de lens zit te staren maar zodat jullie echt gaan lachen. Zeker met kinderen is het leuk om ‘spelletjes’ te bedenken zodat ze puur op de foto staan. Dus nogmaals: ontspan en geniet!

Dat waren voor nu de tips om je goed te voorbereiden op een fotoshoot. Natuurlijk draait het om de spontaniteit maar ik denk dat het voor veel mensen fijn is om zich even voor te bereiden op wat er komen gaat. Aangezien je niet dagelijks een fotoshoot hebt. Tenminste, de meeste mensen niet. Wat vond je van de tips? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de opmerkingen. 🌻 Love life, make memories 🌻 Milou

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page