top of page
Zoeken

Kledingtips: Wat trek ik aan naar een fotoshoot?

Binnen fotografie is kleding meer dan een detail. Het is echt een bepalende factor en kan een foto van ‘oké leuk’, naar WOW omtoveren. Of je nu op de foto gaat voor gezinsfoto's, een zwangerschapsshoot, of een newbornsessie, wat je draagt heeft echt impact op het eindresultaat. In deze blog geef ik je tips over wat je in mijn ogen het beste kunt dragen naar een fotoshoot.

*Dit artikel is voor (alle vormen van) gezinsfotografie, dus gezinsfotografie, familiefotografie, newbornfotografie of zwangerschapsfotografie. Als je kijkt naar branding of zakelijke fotografie dan gelden wel alsnog redelijk dezelfde ‘regels’ maar het is ook echt afhankelijk van het bedrijf en wat voor soort foto’s je wilt maken.


  1. Draag passende kleding Het allerbelangrijkste vind ik dat je kleding kiest waar je je goed in voelt! Vermijd kleding die te strak of te los zit. Zorg ervoor dat het schoon en gestreken is.

  2. Print Ben terughoudend met drukke prints. Boek je een familie- of gezinsshoot? Zorg ervoor dat je niet allemaal printjes draagt. Je hoeft echt niet allemaal een spijkerbroek en wit shirt aan maar stem kleding op elkaar af. Ook in de categorie prints: Disney printjes kunnen heel leuk zijn maar liever niet voor een fotoshoot .

  3. Kleuren Oh lieve mensen, echt geen neonkleuren (of het moet een speciaal thema zijn). Hou het rustig qua kleuren anders leidt de kleding teveel af. Pastel- of aardetinten doen het altijd goed. Spreek met een gezin of familie een bepaalde kleur af waar iedereen omheen kan werken.

  4. Textuur Laagjes en textuur zorgen voor meer diepte in foto’s. Denk daarom ook aan laagjes en/of kleding met structuur. Bijvoorbeeld een jasje erover of een giletje. Maar het kan ook structuur in een jurk zijn.

  5. Extra extra extra Twijfel je? Neem dan een extra setje kleding mee. Dan kun je op dat moment altijd nog beslissen of je gewoon extra omkleden omdat het leuk is.

Dit zijn de 5 kledingtips die ik mee zou willen geven wanneer je bij mij een fotoshoot boekt. Let er ook op dat je geen telefoons of sleutels in je broekzak hebt en geen haarelastiekjes om je pols. Wil je zelf foto’s maken dan kun je deze tips natuurlijk ook toepassen! Wist je dat als je bij mij boekt je ook jurken kunt kiezen uit mijn client closet. Een client closet is mijn ‘klanten kledingkast’. Dat klinkt alleen niet zo feestelijk. Je kunt kiezen uit een selectie jurken om gratis te lenen tijdens een fotoshoot. Soms is het een uitdaging om iets leuks te vinden in de winkel of is het zonde als je het maar 1 keer aantrekt, dus dan kun je bij mij wat lenen. 🌻 Love life, make memories 🌻 Milou


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page