top of page
Zoeken

Tips voor goede gezinsfotografie

Bijgewerkt op: 14 nov. 2023

Fotografie is de kunst van het vastleggen van herinneringen. Als het om gezinsfotografie gaat, draait alles om het vasthouden van die kostbare momenten. In deze blog vind je tips om je eigen goede gezinsfoto’s te maken. Of je nu een fotograaf bent met professionele camera of je wilt met je telefoon foto’s maken. Hieronder praktische tips voor goede gezinsfoto’s.


Natuurlijk licht gebruiken: Zoek naar natuurlijk licht bij ramen of ga naar buiten. Vermijd harde flitsen.


De achtergrond: Kies een nette achtergrond voor je foto's. Het kan een muur in huis zijn, een groene tuin of zelfs een interessante textuur. Zorg ervoor dat de achtergrond niet afleidt van het hoofdonderwerp: je gezin.


Positie en compositie: Denk na over de compositie van je foto. Plaats je gezinsleden op een manier die natuurlijk aanvoelt en hun interactie benadrukt. Overweeg verschillende hoeken en perspectieven voor variatie.


Spontane momenten: Soms zijn de beste foto's de spontane. Moedig je gezin aan om te lachen, te spelen, of gewoon zichzelf te zijn. Laat ze zichzelf zijn. Ook al steken ze dan hun tong uit.


Bewegen: Dit is een verlengde van hierboven. Zowel volwassenen als kinderen vinden poseren voor een camera (vaak) ongemakkelijk. Ze hoeven niet netjes op een rijtje te zitten. Ga dansen, doe Annemaria Koekoek, kijk naar elkaar ipv in de camera, ren rondjes om de ouders.


Ben geduldig en ontspannen: Het kan even duren om een goede foto te maken, vooral met kinderen. Blijf kalm en geniet van het proces van het vastleggen van mooie momenten met je gezin. BONUS TIP: Wil je de foto bewerken dan kun je dat natuurlijk met filters op je telefoon doen. Maar wist je dat je met mijn presets jouw foto een professionele uitstraling kunt geven met maar één druk op de knop? Je hebt hiervoor nodig mijn preset en jouw telefoon/tablet. Een kind kan de was doen (dat zou wel handig zijn trouwens). Lees hier meer over de presets.

Heb je nog vragen over gezinsfotografie of wil je jouw voorbeelden sturen? Laat het me weten. Ik kijk ernaar uit. Wil je liever de foto’s door mij laten maken, super leuk! Kijk hier voor de mogelijkheden. Dan plannen we een gezellige gezinsfotoshoot in Eindhoven of omstreken. 🌿 Love life, make memories 🌿 Liefs Milou

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page