top of page
Zoeken

Wat neem ik als trouwfotograaf mee naar een bruiloft?

“Wat heb je allemaal bij je joh?”, dat is een vraag die ik geregeld krijg wanneer ik als trouwfotograaf naar een bruiloft ga. Vandaag ga ik daar antwoord opgeven want ja, mijn auto is volgeladen.

Als bruidsfotograaf komt er meer bij kijken dan alleen het vastleggen van mooie momenten. Het draait ook om het hebben van goede spullen. Toen ik net begon als trouwfotograaf werd ik daar wel onzeker over maar nu ik al een aantal jaar bruiloften fotografeer vertrouw ik steeds meer op mijn materiaal en op mijn werkwijze. Ik neem je mee in mijn rugzak.

Bruidsfotograaf bruidsfotografie trouwfotograaf uitrusting bruidsfotograaf Eindhoven

Camera’s

Bij een ‘gewone’ fotoshoot heb ik altijd maar één camera mee. Bij een bruiloft standaard twee camera’s. Om 2 redenen. 1: Stel dat de ene camera niet meer werkt dan heb je altijd een back-up. Reden 2: Op de camera’s zitten verschillende lenzen. Op een bruiloft gebeurt alles tegelijkertijd en ik vind het fijn dat ik de optie heb welke camera ik pak voor welke gelegenheid het dan nodig heeft. Als trouwfotograaf moet je snel kunnen schakelen. Lenzen

Ik neem mij, mijn 50mm, 85mm en 35mm. Standaard heb ik de 50mm en de 35mm op de camera zitten. Tijdens de receptie of borrel wissel ik nog wel eens de 50mm naar de 85mm. Het zorgt voor verschillende perspectieven en dus ook stijlen in de foto’s.

Accu’s en oplader

Natuurlijk neem ik meerdere accu’s mee. Deze heb ik ook altijd tijdens de ceremonie binnen handbereik. Mijn broekzak of jaszak. Mocht er eentje op zijn dan kan ik snel wisselen zonder eerst naar mijn spullen te moeten lopen. Zo hoef ik dus niks te missen van de ceremonie. Na bijvoorbeeld de ceremonie leg ik de accu aan de lader die ik steeds gebruikt heb en pak ik een andere. Zo zorg ik ervoor dat er standaard accu’s opgeladen zijn.

SD-kaarten

Je wil echt noooooit met een volle SD-kaart zitten. Deze heb ik dan ook altijd voldoende bij me. Naast de accu heb ik ook standaard een SD-kaart in mijn broekzak of jaszak om dezelfde reden. Je wilt niet dat ze elkaar het ja-woord geven en dat je kaart ineens vol is.


Nog een andere reden waarom ik veel SD-kaarten bij me heb, is dat ik na bepaalde gebeurtenissen wissel van SD-kaart. Dus bijvoorbeeld ik fotografeer het aankleden, first look en trouwreportage op 1 kaart. Dan wissel ik om voor de ceremonie en borrel. Wanneer ik ook voor het feest blijf, pak ik weer een nieuwe kaart. Sowieso hebben de camera’s die ik gebruik een back-up mogelijkheid maar better safe than sorry. Een bruiloft kun je niet echt makkelijk opnieuw doen…

Bruidsfotograaf spullen fotograaf trouwfotograaf

Flitser en statief

En dan is er nog mijn trouwe flitser en statief om de perfecte belichting en stabiliteit te garanderen. Hoewel ik mijn statief niet vaak gebruik.

Een zorgvuldig samengestelde tas voor de mooiste dag van iemands leven. 📷💍✨


Oh en soms neem ik nog mijn laptop mee maar dat doe ik alleen wanneer het bruidspaar ’s avonds al wat foto’s wil laten zien tijdens het feest. Dan kan ik tijdens het diner wat foto’s selecteren en ter plekke bewerken.

 

Ik ben wel benieuwd naar wat jij allemaal meeneemt naar een bruiloft als fotograaf?

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page